ЗА БИРАТА

Разликата между обикновеното пиво и живото е както между натуралния сок в кутия и прясноизцедения!
До сега ЖИВА БИРА можеше да се опита единствено в пивоварната, но благодарение на уникалното ни оборудване, живото пиво стига винаги свежо до Вас.
КАКВО Е  ЖИВА БИРА?
Живата бира не се филтрира
запазва се част от бирената мая, която е изключително полезна за здравето
Живата бира не се пастьоризира
запазва се неповторимият свеж вкус на малц и хмел
Без стабилизатори и консерванти
запазва се първичната идентичност и натуралния вид 

 
ТЕХНОЛОГИЯ НА ПРОИЗВОДСТВО

 

ВНИМАНИЕ! ПРОЦЕСЪТ Е СЛОЖЕН! ДА НЕ СЕ ПОВТАРЯ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ! 

 

1. В малцовата мелница се смила малц, който след това се разтваря във вода.

2. Полученият разтвор се вари във варилен съд с добавяне на хмел. След 7 часа се получава охмелената пивна мъст.

3. Готовата пивна мъст се преточва във ферментационния танк и се добавят пивните дрожди (мая). Там тя ферментира в продължение на седем дни, в резултат на което се получава младо пиво.

4. Младото пиво се преточва в мобилния танк за доферментация, където пивото преминава последния етап на узряване.

5.
След 21 дни живото пиво е готово и в мобилния съд за доферментиране се доставя директно в заведението или магазина. Той се включва към специален търговски комплект и пивото се бутилира, може да се каже, направо от завода.

 


 

ЗАЩО ЖИВА БИРА ПЕТИ ОКЕАН?
Произвежда се единствено от висококачествени Европейски сортове малц и хмел

 

Вода с характеристики на знаменитата пилзенска вода – най-подходящата за производство на пиво
Мобилният съд за доферментация съхранява готовата жива бира 60 дни

 


 

КАК ДА ГО ПОЗНАЕМ?
Живото нефилтрирано пиво е почти прозрачно. Наливайки го в халба, се създава ефект на леко запотено стъкло. Има наситен кехлибарен цвят със златист отенък. Балончетата се вдигат от дъното на халбата до повърхността 15-20 минути. Това означава, че въглеродният двуокис се е разтворил напълно. Пяната е бялоснежна и плътна, без големи балончета. При подухване тя се огъва или разлетява, но не изчезва.
Това са белезите за една качествена бира!
Наздраве!