Разликата между обикновеното пиво и живото е както между натуралния сок в кутия и прясноизцедения!
До сега ЖИВА БИРА можеше да се опита единствено в пивоварната, но благодарение на уникалното ни оборудване, живото пиво стига винаги свежо до Вас.
КАКВО Е ЖИВА БИРА?
Живата бира не се филтрира
запазва се част от бирената мая, която е изключително полезна за здравето
Живата бира не се пастьоризира
запазва се неповторимият свеж вкус на малц и хмел
Без стабилизатори и консерванти
запазва се първичната идентичност и натуралния вид
ТЕХНОЛОГИЯ НА ПРОИЗВОДСТВО
ВНИМАНИЕ! ПРОЦЕСЪТ Е СЛОЖЕН! ДА НЕ СЕ ПОВТАРЯ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ!
1. В малцовата мелница се смила малц, който след това се разтваря във вода.
2. Полученият разтвор се вари във варилен съд с добавяне на хмел. След 7 часа се получава охмелената пивна мъст.
3. Готовата пивна мъст се преточва във ферментационния танк и се добавят пивните дрожди (мая). Там тя ферментира в продължение на седем дни, в резултат на което се получава младо пиво.
4. Младото пиво се преточва в мобилния танк за доферментация, където пивото преминава последния етап на узряване.
5. След 21 дни живото пиво е готово и в мобилния съд за доферментиране се доставя директно в заведението или магазина. Той се включва към специален търговски комплект и пивото се бутилира, може да се каже, направо от завода.

ЗАЩО ЖИВА БИРА ПЕТИ ОКЕАН?
Произвежда се единствено от висококачествени Европейски сортове малц и хмел
Вода с характеристики на знаменитата пилзенска вода – най-подходящата за производство на пиво
Мобилният съд за доферментация съхранява готовата жива бира 60 дни
КАК ДА ГО ПОЗНАЕМ?
