ТЕХНОЛОГИЯ НА
ПРОИЗВОДСТВО
ВНИМАНИЕ! ПРОЦЕСЪТ ПО СЪЗДАВАНЕ НА ЖИВА БИРА Е СЛОЖЕН!

Създаването на нашата бира започва с майшуване в малцовата мелница.
Полученият разтвор варим във варилен съд с добавяне на хмел. След 7 часа получаваме охмелената пивна мъст.
Готовата пивна мъст преточваме във ферментационния танк и добавяме пивните дрожди (мая). Там тя ферментира в продължение на седем дни, в резултат на което получаваме младо пиво.
Всички мобилни съдове за доферментация се почистват старателно преди да бъдат изпратени отново в търговската мрежа.
Младото пиво преточваме в мобилния танк за доферментация, където преминава последния етап на узряване.
След 21 дни живото пиво е готово да бъде доставено директно от пивоварната в мобилен съд за доферментация. Включваме го към специален търговски комплект и пивото се бутилира направо от пивоварната.
ЗАЩО ЖИВА
БИРА ПЕТИ ОКЕАН?

Произвеждаме живата бира единствено от висококачествени европейски сортове малц и хмел

Използваме вода с характеристики на знаменитата пилзенска вода - най-подходящата за производство на жива бира

Мобилните ни съдове за доферментация съхраняват готовата жива бира повече от месец

Произвежда се единствено от висококачествени европейски сортове малц и хмел
Наливайки го в халба, се създава ефект на леко запотено стъкло. Има наситен кехлибарен цвят със златист отенък. Балончетата се вдигат от дъното на халбата до повърхността 15-20 минути. Това означава, че въглеродният двуокис се е разтворил напълно. Пяната е бялоснежна и плътна, без големи балончета. При подухване тя се огъва или разлетява, но не изчезва.
Това са белезите за една качествена бира!
Наздраве!